Tiedote Pukinmäen taidekoulujen oppilaille ja huoltajille 27.3.2020

Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet Pukinmäen taidekouluissa täysin poikkeuksellisia. Taidekoulut siirtyi 13.3.2020 lähtien nopealla aikataululla valtioneuvoston suositusten mukaan etäopetukseen. Tutut ja turvalliset lähiopetukseen perustuvat opetuskäytänteet on ollut pakko hetkeksi unohtaa. Vaikeata tilannetta ei jääty Pukinmäen taidekouluissa surkuttelemaan, sillä lasten ja nuorten mahdollisuus jatkaa taideopintoja myös poikkeustilanteessa haluttiin turvata.

Etäopetuksen ohjaksiin hyppääminen on vaatinut taidekoulun opettajilta paljon luovuutta, kekseliäisyyttä, kollegan auttamista, improvisointitaitoa ja tahtotilaa. Opettajat ovat jo pitäneet sirkustunteja Instalivessä, perustaneet etäopetusstudion, tehneet opetusvideoita ja etäopetustehtäviä, pitäneet käsikirjoituspajaa WhatsAppissa, kommentoineet oppilaiden lähettämiä soittovideoita sekä kokoontuneet oppilaiden kanssa videokokouksiin. Ja ovatpa keramiikkaoppilaat jo tehneet veistoksia banaaneistakin.

Etäopetuksen jatkuminen

Etäopetus jatkuu Pukinmäen taidekouluissa kevätlukukauden loppuun saakka 27.3.–11.5.2020. Tämä koskee kaikkia ryhmiä ja oppilaita, ellei opettajan kanssa toisin sovita. Kuvataiteen etäopetukseen tuovat helpotusta materiaalipaketit savineen, papereineen ja muine tarvikkeineen ja ne pyritään saamaan oppilaille koteihin ensi viikolla. Kuvisoppilaita tiedotetaan tästä erikseen.

Kevätkauden tapahtumat

Seuraavat tapahtumat peruuntuvat:
– kuvataidekoulun näyttely Pukinmäen kirjastolla 4.–29.4.
– kevätnäytökset Malmitalolla 17.–18.4.
– teatterikoulun näytökset 3.5. sirkussalilla
– musiikkikoulun matineat ja yhteissoittajaiset

Seuraavat tapahtumat siirtyvät myöhempään ajankohtaan:
– Norjan matka siirtyy toukokuulta keväälle 2021
– KUULAS-festivaali siirtyy toukokuulta syyskuulle 20.–23.9.2020

Kesäteattereiden näytösten järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

 

Teatterioppilaan (10 v.) suusta kuultua: “No mun mielest tää on tosi mageeta ja hienoa, että vaikka on koronaa niin voi olla harjoituksia. Odotan kuitenkin myös sitä että tavataan jälleen Puksulla.”

Tätä me varmasti kaikki odotamme kuin kuuta nousevaa. Siihen asti, voikaa hyvin!