Pukinmäen taidekoulut järjestää kesäkuussa 2020 perhesirkuskurssin sekä pariakrobatian, rengastrapetsin, hulavanteiden ja käsilläseisonnan tiiviskurssit yli 13-vuotiaille ja aikuisille. Lisätietoa kurssien sisällöistä, ajankohdista ja opettajista alempana. Tervetuloa mukaan!

Kurssien toteutuksessa noudatamme THL:n ja OKM:n ohjeistusta. Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot käytännönjärjestelyistä lähetämme osallistujille kurssikirjeissä.

Ilmoittaudu kesän 2020 tiiviskursseille >>

 

PERHESIRKUS 2–5-vuotiaat
Perhesirkuskurssilla kokeillaan mm. pyramideja, akrobatiaa, ilma-akrobatiaa ja jongleerausta. Kurssilla harjoitellaan tasapainoliikkeitä erilaisilla alustoilla sekä kehitetään lapsen koordinaatiota ja kehonhallintaa. Vanhemmat osallistuvat harjoitteisiin ja auttavat lasta liikkeissä tarpeen mukaan. Kurssilta saa hyvän startin syksyllä alkaville perhesirkustunneille! Kurssille mahtuu kahdeksan (8) lasta vanhempineen ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään kuusi (6) lasta vanhempineen.

Aika: la-su 13.–14.6. klo 9.30–10.15 (2 x 45 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettaja: Sanni Sarlin ja Kaito Takayama
Hinta: 30 € / lapsi

 

Kuva: Arttu Kokkonen / http://arttukokkonen.com

PARIAKROBATIA alkeet
Pariakrobatian alkeiskurssilla harjoitellaan erilaisia nostoja ja tasapainoliikkeitä parin kanssa. Liikkeitä helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opetuksessa painotetaan turvallisuutta ja oikeaa tekniikkaa, hauskuutta unohtamatta. Yhteisen rytmin löytäminen on tärkeää pariakrobatiassa. Tunnilla edetään osallistujien osaamisen mukaan, eikä aikaisempaa osaamista tarvita. Pariakrobatiakurssille ilmoittaudutaan oman parin kanssa. Osallistua voi kaverin, puolison tai perheenjäsenen kanssa. Molemmat tekevät oman ilmoittautumisen ja merkitsevät parin nimen lisätietokenttään. Mukaan tarvitaan joustavat, liikuntaan soveltuvat vaatteet, juomapullo ja iloinen mieli! Kurssille mahtuu kuusi paria (12 henkilöä) ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään neljä paria (8 henkilöä).

Aika: la-su 13.–14.6. klo 10.30–12.00 (2 x 90 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettajat: Sanni Sarlin ja Kaito Takayama
Hinta: 50 € / hlö

 

Kuva: Mikko Pirinen

PARIAKROBATIA jatko – YHDISTETTY YLEMPÄÄN
Pariakrobatian jatkokurssilla pääset kokeilemaan hand to hand -tekniikkaa eli käsilläseisontaa toisen käsien päällä sekä feet to hand -tekniikkaa eli jaloilla seisontaa käsien päällä. Teemme myös erilaisia pyörähdyksiä ja nostoja. Kurssilla harjoiteltavat liikkeet riippuvat osallistujien taitotasosta ja kiinnostusten kohteista. Kurssilla on mahdollisuus myös harjoitella liikkeitä lonssivyössä. Et tarvitse pitkää kokemusta lajista osallistuaksesi, mutta olisi hyvä, jos perustaidot olisivat jo hallussa. Kurssille mahtuu kuusi paria (12 henkilöä) ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään neljä paria (8 henkilöä).

Aika: la-su 13.–14.6. klo 12.00–14.00 (2 x 120 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettajat: Sanni Sarlin ja Kaito Takayama
Hinta: 60 € / hlö

 

Kuva: Mikko Pirinen

RENGASTRAPETSIKURSSI – 1 PAIKKA VAPAANA
Rengastrapetsikurssilla harjoitellaan ilma-akrobatiarenkaalla tehtäviä asentoja, pyörähdyksiä ja tiputuksia. Tunnit sisältävät lämmittelyn, lajitekniikkaa sekä voima- ja venyvyysharjoitteita. Osallistua voi taitotasosta riippumatta, mutta aiemmasta liikuntaharrastuksesta on hyötyä taitojen omaksumisessa. Rengastrapetsi on vaativa, mutta näyttävä laji, josta löytyy jokaiselle sopivia liikkeitä. Varaathan mukaasi joustavat liikuntavaatteet, selän peittävän paidan tai jumppapuvun, pitkähihaisen päällyspaidan (esim. huppari) ja pitkät housut (esim. trikoot). Kurssille mahtuu viisi (5) osallistujaa ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään viisi (5) henkilöä.

Aika: ma-ke 15.–17.6. klo 16.30–18.00 (3 x 90 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettaja: Sanni Sarlin
Hinta: 55 € / hlö

 

Kuva: Mikko Pirinen

HULAVANNEKURSSI
Hulavannekurssilla harjoitellaan vanteen pyöritystä eri kehon osissa yhdellä sekä useammalla vanteella. Lisäksi harjoitellaan heittoja ja erilaisia pyöräytyksiä ja vierityksiä vanteella sekä akrobaattisia liikkeitä vanteen kanssa. Kurssille voi osallistua ilman aiempaa lajitaustaa. Kurssi sisältää lainavanteet, mutta voit halutessasi ottaa omat vanteet mukaan. Varaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, esim. toppi ja trikoot. Kurssille mahtuu yhdeksän (9) osallistujaa ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään viisi (5) henkilöä.

Aika: ma-ke 15.–17.6. klo 18.00–19.15 (3 x 75 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettaja: Sanni Sarlin
Hinta: 50 € / hlö

 

KÄSILLÄSEISONTAKURSSI
Käsilläseisontakurssilla harjoitellaan käsilläseisonnan perusteita ja erilaisia asentoja sekä käsilläkävelyä. Kurssilla tehdään myös käsilläseisontaa tukevia liikkeitä ja lajin vaatimia venyvyys- ja voimaharjoitteita. Kurssille voi osallistua taitotasosta riippumatta. Liikkeitä vaikeutetaan tai helpotetaan tarpeen mukaan. Varaa mukaan liikuntaan soveltuvat vaatteet. Kurssille mahtuu yhdeksän (9) osallistujaa ja se toteutuu, kun sille ilmoittautuu vähintään viisi (5) henkilöä.

Aika: ma-ke 15.–17.6. klo 19.30–20.45 (3 x 75 min)
Paikka: Erkki Melartinintie 2 D, 00720 Helsinki
Opettaja: Sanni Sarlin
Hinta: 50 € / hlö

 

OPETTAJISTA
Sanni Sarlin ja Kaito Takayama ovat molemmat valmistuneet Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta ja opettaneet sirkusta 10 vuoden ajan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Heillä on laaja osaaminen eri sirkuslajeista ja he kiertävät vetämässä työpajoja ympäri Suomen. Nyt on mahdollisuus päästä Sannin ja Kaiton ohjauksessa kokeilemaan
perhesirkusta ja pariakrobatiaa kahden päivän tiiviskursseilla.

Sanni on harjoitellut päälajeinaan rengastrapetsia, vanteita, pariakrobatiaa sekä käsilläseisontaa. Hänen tavoitteenaan on ottaa jokainen oppilas huomioon yksilönä. Sanni on kannustava ja tarkka opettaja, joka haluaa haastaa oppilaitaan oppimaan joka tunnilla jotain uutta. Kaiton päälajit ovat jongleeraus sekä pari- ja ryhmäakrobatia. Hän on osaava ja varma opettaja, joka saa oppilaidensa olon tuntumaan turvalliselta.

Lisää tietoa opettajista KaSa Companyn nettisivuilta ja Instagramista.