Taidetalo opetus alkaa viikolla 37 viikonpäivästä riippuen 12.-17.9. Opetuksen alun viivästyminen johtui opetusviraston maaliskuussa kännistämästä selkkauksesta, jossa taidetalon oppilailta evättiin pääsy kouluun opiskelemaan. Välikohtaus on osoittautunut aiheettomaksi.

Opetusvirasto ilmoitti kirjeellään 8.9.2011, että ”Vuokrauksessa on hinnoittelun tai muun tiedon kulun osalta ilmennyt puutteita. Opetusviraston edustajat ovat tarkentaneet laskelmiaan ja esittäneet vuokralaiselle uudet laskelmat.” Puolen vuoden tutkimusten jälkeen Opetusvirasto päätyi uusissa laskelmissaan jokseenkin samaan tulokseen kuin miten taidetalo oli vuokrat jo maksanut.

Taidetalon opetus keskittyy nyt Pukinmäkeen. Pohjois-Helsingissä, Viikissä ja Vuosaaressa ei järjestetä opetusta toistaiseksi. Syksyn alusta poisjääneet opetuskerrat korvataan vuoden vaihteen molemmin puolin. Vanhojen ja uusien oppilaiden ilmoittautumisaikaa jatketaan syyskuun loppuun saakka. Kuvataideryhmissä on vielä tilaa ja sanapajaryhmään Viikin kirjastoon voi vielä ilmoittautua. Sanapaja käynnistyy, kun osallistujia on tarpeeksi. Tule ja ota kaverisikin mukaan!

Koulutiloissa ei voida opettaa voimassaolevien taksojen puitteissa. Opetusvirasto on uudistamassa koulutilojen iltakäytön vuokrien määräytymisperusteita ja käytäntöjä kouluilla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan viraston työn tuloksia.