Taideopetus Pukinmäen taidekouluissa jatkuu toistaiseksi. Tilannetta ja siihen liittyviä ohjeistuksia seurataan ja muutoksista tiedotetaan. Tilanne saattaa muuttua nopeastikin. Oppilaiden ja vanhempien on hyvä varautua siihen, että taideopetusta voidaan tänä keväänä joutua järjestämään muilla tavoin kuin perinteisenä lähikontaktiopetuksena.

Taidekoulujen kevään yleisötapahtumiin liittyviä riskejä arvioidaan ja päätökset niiden järjestelyistä tehdään tarkan kokonaisharkinnan ja ajantasaiseen viranomaistietoon perehtymisen jälkeen. Oppilaat ja vanhemmat pidetään ajan tasalla tiedottamalla säännöllisin väliajoin toiminnan jatkumisesta. Pysyäksesi ajan tasalla, seuraathan sähköpostiasi, Pukinmäen taidekoulujen nettisivuja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuja sekä viranomaistiedotusta eri medioissa.

Seuraavia ohjeita tulisi jokaisen oppilaan ja vanhemman noudattaa:

1. Jättäydy karanteeniin, jos olet ollut matkalla epidemia-alueella
Koronavirus epidemia-alueella matkustaneiden oppilaiden ja heidän vanhempiensa tulee jättäytyä pois harrastuksesta ja harrastuspaikalta 14 päivän ajaksi. Oppilaitoksen henkilökunnan tulee välttää ulkomaille matkustamista koronaviruspandemian vuoksi. Myös oppilaita ja vanhempia kehotetaan välttämään matkustamista.

2. Pese kädet riittävän usein
Käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kädet on hyvä pestä ennen ja jälkeen tunnin. Pyyhkeiden sijasta käsien kuivaukseen tulee käyttää käsipaperia.

3. Opettele oikea tapa yskiä ja aivastaa
Yskiessä ja aivastaessa peitä suusi ja nenäsi mieluiten kertakäyttöisellä nenäliinalla tai hihalla, jos nenäliinaa ei ole saatavilla. Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kädet saippualla.

4. Ota sirkus- ja tanssitunnille oma henkilökohtainen juomapullo

5. Selkeästi flunssaisen tai oireita potevan oppilaan tulee jäädä kotiin
Älä tuo sairasta lasta tunnille, jotta hän ei tartuta muita oppilaita tai opettajia. Taidekoulut ovat ohjeistaneet opettajia jäämään kotiin hyvin matalalla kynnyksellä, mikäli flunssaoireita ilmenee. Samaa ohje koskee myös oppilaita. Jos epäilet tartuntaa, katso ohjeet esim. HUS:n sivuilta.

Linkkejä
Käsienpesu ja yskiminen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Helsingin kaupunki
HUS